Pioneer XDJ-R1 Review & Unboxing Video

Δεν χρειάζεται να πω πολλά για την εταιρεία Pionner. Δικαίως η αγαπημένη των περισσότερων DJs αφού εκεί βρίσκεις πάντα δυνατές επιλογές με αξιόλογα χαρακτηριστικά και ανάλογη απόδοση.


Για ακόμα μια φορά λοιπόν η Pioneer επιβεβαιώνει την φήμη αλλά και το ίδιο το όνομα της, με το πρωτοποριακό dj midi controller XDJ-R1, που έρχεται να γεμίσει το κενό ανάμεσα στα πολύπλοκα μηχανήματα του εμπορίου και τις πιο απλές επιλογές που εξυπηρετούν έναν mobile DJ! Το Pioneer XDJ-R1 είναι το πρώτο stand alone all in one dj σύστημα που μπορεί επάξια να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός επαγγελματία DJ ή mobile DJ.


Πρώτες εντυπώσεις & στήσιμο από το νέο Pioneer XDJ-R1


Ανοίγοντας την καινούργια σου συσκευασία, όπως θα δεις και στο unboxing video παρακάτω, θα βρεις τα απαραίτητα καλώδια σύνδεσης και τα γνωστά εγχειρίδια της Pioneer.


Πιο συγκεκριμένα, βρίσκεις το καλώδιο usb για την σύνδεση του controller με τον υπολογιστή, το cd του rekordbox, τις οδηγίες χειρισμού στα ελληνικά για το XDJ-R1 και το remotebox, εγχειρίδια χρήσης σε διάφορες γλώσσες, το καλώδιο τροφοδοσίας και την απαραίτητη βάση για την στήριξη του iPhone ή iPad, ένα χρήσιμο αξεσουάρ Apple.


Φθάνοντας στο XDJ-R1, συνειδητοποιείς ότι η Pioneer έχει φροντίσει να έχει την αίσθηση στιβαρής κατασκευής, παρ’ όλο που είναι φτιαγμένο εξολοκλήρου από πλαστικό! Είναι αρκετά βαρύ, ζυγίζει 6,7 kg, πράγμα που σημαίνει ότι θα δυσκολέψει λίγο τους mobile DJs. Αλλά να μην ξεχνάμε το Pioneer XDJ-R1, είναι ένα midi controller με την οποία μπορούμε να παίξουμε μουσική, με όλους τους τρόπους.


Το Pioneer XDJ-R1 είναι ένα midi controller με το οποίο μπορούμε να παίξουμε μουσική, με όλους τους τρόπους.

 

To XDJ-R1 χωρίζεται σε 3 μέρη, τον μίκτη στο κέντρο και τα 2 players δεξιά κι αριστερά του. Ο μίκτης είναι 2 καναλιών με σφιχτά ποτενσιόμετρα και crossfader στο κάτω μέρος. Το crossfader είναι πολύ μαλακό και υπάρχει η δυνατότητα επιλογής της καμπύλης “curve” (να είναι μαλακό ή κοφτό). Τα περιστροφικά ποτενσιόμετρα των EQs, Gain και Colour, είναι μαλακά, με αίσθηση γόμας για να μην γλιστράνε.

 


Τα περιστροφικά ποτενσιόμετρα των EQs, Gain και Colour, είναι μαλακά, με αίσθηση γόμας για να μην γλιστράνε.

 


Συνεχίζοντας, στο κομμάτι των εφέ βλέπουμε ότι το midi controller XDJ-R1 περιλαμβάνει τα λίγο πολύ γνωστά εφέ της Pioneer, filter, jet, gate και noise.
Στο πάνω μέρος του μίκτη υπάρχει ο διακόπτης επιλογής εισόδου. Το κάθε κανάλι του μίκτη έχει την δυνατότητα να ελέγξει τον ήχο από το deck του XDJ-R1 ή από την αναλογική είσοδο phono/line (line για cd player, phono για πικάπ).


Η επιλογή του τρόπου λειτουργίας του κάθε deck του XDJ-R1 γίνεται από τρία κουμπιά, τα οποία βρίσκονται στο πάνω μέρος του κάθε player. Τα δυο decks μπορούν να αναπαράγουν μουσικά αρχεία mp3 και wav από cds, τα οποίο και εισάγονται στα δύο slot-in που βρίσκονται στην μπροστινή πλευρά του XDJ-R1, ή από την θύρα usb. Στην usb υποδοχή μπορούμε να συνδέσουμε εξωτερικό σκληρό δίσκο ή usb memory stick. Να σημειώσουμε ότι τα δυο decks μπορούν να λειτουργήσουν και σαν midi controllers για προγράμματα dj όπως το Virtua Dj Pro Full. Επίσης, δεν θα πρέπει να ξεχνάμε την δυνατότητα ασύρματης αναπαραγωγής τραγουδιών και ελέγχου λειτουργιών του R1 (εφέ, cue points) από τις συσκευές της Apple, iPad, iPhone και iPod.


Οι ρόδες έχουν καλή αίσθηση. Έχουν διάμετρο 135 mm και ευαισθησία αφής . Ωστόσο, προσωπικά τις βρίσκω κατώτερες από τις ρόδες του DDJ-SX.


Στην μπροστινή πλευρά του XDJ-R1 βλέπουμε τα δυο slot-in και τις εξόδους των ακουστικών σε stereo mini JACK ή 1/4" stereo JACK, ενώ στην πίσω πλευρά διακρίνουμε την έξοδο master out σε balance xlr, την έξοδο booth σε RCA, την είσοδο του μικροφώνου σε 1/4" JACK και την είσοδο aux σε RCA.

 


Οι συνδέσεις εισόδων και εξόδων του Pioneer XDJ-R1.


Το Pioneer XDJ-R1 στην πράξη


Το Pioneer XDJ-R1 είναι ένα midi controller στο οποίο θα βρεις όλες τις βασικές λειτουργίες που χρειάζονται για να καλύψουν τις ανάγκες ενός DJ. Ωστόσο, η μεγάλη διαφορά του είναι ότι μπορείς όλα αυτά να τα κάνεις χρησιμοποιώντας το κινητό ή tablet σου, ασύρματα μέσω της εφαρμογής remotebox. Το application remotebox, το βρίσκεις δωρεάν και είναι συμβατό με συσκευές iPhone, iPad, iPod καθώς και συσκευές Android.

Μέσω της ασύρματης λειτουργίας έχεις την δυνατότητα να ελέγξεις εφέ να κάνεις loops, cue-points και να φορτώσεις τραγούδια στα δυο decks του R1. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα ο έλεγχος του controller να γίνεται κι από κινητό, αλλά λόγω της μικρής οθόνης, είναι πιο πρακτική η χρήση του iPad.

 

 

Μέσω της ασύρματης λειτουργίας έχεις την δυνατότητα να ελέγξεις εφέ να κάνεις loops,

cue-points και να φορτώσεις τραγούδια στα δυο decks του XDJ-R1.

 


Κάποια στιγμή σκέφτηκα ότι θα ήταν πιθανό να δημιουργηθεί πρόβλημα εάν κάποιος που χρησιμοποιεί το remotebox βρίσκεται κοντά μου και μπει στο δικό μου δίκτυο. Ευτυχώς, τέτοιο πρόβλημα δεν υπάρχει, αφού μόλις το δίκτυο που έχει δημιουργήσει το remotebox συνδεθεί ασύρματα με μια μονάδα, δεν δίνει την δυνατότητα σε κάποια άλλη μονάδα να συνδεθεί ταυτόχρονα. Επιπλέον, όταν κάνεις το αρχικό set up,η εφαρμογή σου δίνει την δυνατότητα να ορίσεις κωδικό ασφαλείας για το δίκτυο.


Σημαντικό αρνητικό του XDJ-R1 -και όλων των compact συσκευών- είναι ότι σε περίπτωση βλάβης θα χρειαστεί να στερηθούμε όλο το μηχάνημα (2 decks + μίκτη) για το χρονικό διάστημα που θα είναι στο service. Επίσης, η Pioneer δεν έχει βάλει στο midi controller XDJ-R1, κουμπιά για το search, κάτι που γίνεται πατώντας το Shift και γυρνώντας την ρόδα “jog wheel” μπρος - πίσω.


Συμπέρασμα


Είναι απόλυτα λογικό κάποιος να σκεφτεί ότι δεν θα σήμαινε και κάτι η δυνατότητα να χειρίζεται ασύρματα την κονσόλα του, ούτε αυτό θα τον εξυπηρετούσε και ιδιαίτερα, λαμβάνοντας υπόψη ότι ο κάθε DJ έχει τις δικιές του ανάγκες από το midi controller του. Από την άλλη, το Pioneer XDJ-R1 έχει να προσφέρει αρκετά στους mobile DJs, που χρειάζονται ένα απλό και ευέλικτο εργαλείο, εύκολο στην εγκατάσταση και που θα παρέχει όλες τις βασικές λειτουργίες που θα μπορεί να χρειαστεί. Αυτό είναι το νέο XDJ-R1!


Χαρακτηριστικά του Pioneer XDJ-R1


• To Pioneer XDJ-R1 είναι το πρώτο stand alone all in one dj σύστημα από την Pioneer
• Το XDJ-R1 διαθέτει δύο players και έναν μίκτη δύο καναλιών με έξοδο master και booth
• Μέσω της εφαρμογής remotebox το XDJ-R1 συνδέεται ασύρματα με iPad/iPhone/iPod touch για τον έλεγχο των εφέ του xdj-r1, την αναζήτηση τραγουδιών στο rekordbox και τον έλεγχο των decks (φόρτωση τραγουδιών, loop, cue)
• Για την ασύρματη σύνδεση των παραπάνω, το Pioneer XDJ-R1 δημιουργεί το δικό του ασύρματο δίκτυο
• Δυνατότητα αναπαραγωγής τραγουδιών από cd, usb, PC/MAC
• Sound color filter effects (filter, jet, gate και noise ) ενσωματωμένα στον μίκτη, έτοιμα προς χρήση
• Τα δύο players του XDJ-R1 είναι συμβατά με CD, CD-R, CD-RW, CD-TEXT, με μουσικά αρχεία σε μορφή mp3, WAV, AIFF
• Το usb του XDJ-R1 δέχεται εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης USB όπως εξωτερικοί σκληροί δίσκοι, usb flash memory, με δυνατότητα αναπαραγωγής μουσικών αρχείων mp3, ACC, WAV, AIFF
• Τύπος controller: remotebox, MIDI controller
• Κάρτα ήχου: 44.1kHz/24bit
• Αναλογικός μίκτης: ναι 2 καναλιών
• Jog wheels: Φ135 mm περιμετρικά φωτιζόμενη, touch sensitive
• Συνοδευτικά προγράμματα: rekordbox
• Σύνδεση με υπολογιστή: 1x USB B
• Συνδέσεις εισόδων: 2x line/phono σε RCA, 1x aux σε RCA, μικρόφωνο σε 1/4" JACK
• Συνδέσεις εξόδων: master out σε XLR ή RCA, booth σε RCA, ακουστικά σε stereo mini JACK ή 1/4" stereo JACK
• Frequency response: 20Hz - 20KHz
• THD: max. 0.007 % (USB PLAY)
• Η συσκευασία περιλαμβάνει: Pioneer XDJ-R1, software cd
• Τροφοδοσία: AC 220V / 50Hz
• Διαστάσεις: 623 x 107.7 x 308.4 mm
• Βάρος: 6,7 Kg
• Ελάχιστες απαιτήσει συστήματος Windows: Λειτουργικό: Windows®7 Home Premium/Professional/Ultimate, Windows® XP Home Edition/Professional (SP3 και πάνω), τα Windows® XP Professional x64 edition δεν υποστηρίζονται
• Ελάχιστες απαιτήσεις συστήματος Mac: Έκδοση OS: Mac OS®X 10.5.8, 10.6, 10.7 ή 10.8

 

Σχετικά Προϊόντα

Εικόνα της PIONEER DJ XDJ-R1
To XDJ-R1 είναι το πρώτο ολοκληρωμένο, ασύρματο σύστημα DJ της PIONEER. Το XDJ-R1 διαθέτει 2x players και μίκτη 2ch, ασύρματος έλεγχος iPad/iPhone/iPod, midi controller, κάρτα ήχου 44.1kHz/24bit, αναπαραγωγή μέσω USB, έξοδος master σε XLR & booth σε RCA.
0 Reviews

  PIONEER DJ XDJ-R1

  DISCONTINUED
  DJCON181
  Κατόπιν παραγγελίας
  -23%
  €1043,99
  €1364,00