Party Guide for Sound Light Effects

Party Guide for Sound, Light & Effects!

 

Σας παρουσιάζουμε ένα σύντομο οδηγό με τα απαραίτητα προϊόντα για ένα πετυχημένο πάρτι! Ο οδηγός αυτός συνεχώς ανανεώνεται με νέα προϊόντα επαγγελματικού ήχου, επαγγελματικού φωτισμού και με ειδικά εφέ. Δείτε παρακάτω τα ολοκαίνουργια προϊόντα που προτείνουν οι ειδικοί του DJShop.

Εάν έχετε αποφασίσει να κάνετε το πάρτι μόνοι σας χωρίς να ενοικιάσετε τα μηχανήματα τότε μπορείτε με περίπου το ίδιο κόστος να αγοράσετε ένα μέρος ή όλα εκείνα τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για την διεξαγωγή του πάρτι...

 

Αρχικά αυτό που θα χρειαστείτε είναι η πηγή ήχου. Εάν ασχολείστε με την μουσική και έχετε πολλά cds ή mp3 τότε μπορείτε πολύ απλά να γίνετε ο DJ της βραδιάς! Στις παρακάτω υποκατηγορίες μπορείτε να βρείτε έτοιμα πακέτα DJSET σε πολύ προσιτές τιμές για να “παίξετε” άνετα με αλλαγές από cd ή με την ευκολία που παρέχουν τα DJ Midi Controllers από το laptop ή το PC σας... Πολύ απλά μπορείτε να αγοράσετε ένα DJ Midi Controller  με κάρτα ήχου ή χωρίς και να χειριστείτε το πρόγραμμα DJ στα άκρα των δακτύλων σας σαν να ήταν διπλό cd-player κανονικά dj decks. Μπορείτε να μην αγοράσετε midi controller αλλά μπορείτε με μία κάρτα ήχου να διαχωρίσετε τις εξόδους του προγράμματος (ακουστικά και έξοδος master) και να παίξετε με το ποντίκι το αγαπημένο σας λογισμικό DJ. Σε περίπτωση που ο προϋπολογισμός σας είναι περιορισμένος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έναν οικονομικό dj μίκτη, με usb εισόδους (ενσωματωμένη κάρτα ήχου) για σύνδεση απευθείας με pc,  χρήσιμο για τις αλλαγές σας σε συνδυασμό με τα οικιακά cd ή dvd player. Μπορείτε επίσης να κάνετε και το αντίστροφο αγοράζοντας ένα επαγγελματικό διπλό cd-player ή κάρτα ήχου (TRAKTOR AUDIO-2 MK II NATIVE INSTRUMENTS) ή midi controller (Audiophony SKILL) συνδέοντας το στο υπάρχων σύστημα hi-fi που διαθέτετε.

 

DJ midi controller με κάρτα ήχου: Χρησιμεύει για να λειτουργούμε τα κουμπιά και τις λειτουργίες ενός dj software σε μία εξωτερική επιφάνεια εργασίας. Ο συγχρονισμός γίνεται μέσω midi και είναι ακαριαίος. Η ενσωματωμένη κάρτα ήχου βοηθάει στο να έχουμε έξοδο ήχου για ακουστικά (προάκουσμα του επόμενου τραγουδιού) καθώς και μία έξοδο για έξοδο master δηλαδή σύνδεση στα κεντρικά μας ηχεία.

 

DJ midi controllers χωρίς κάρτα ήχου: Χρησιμεύει για να λειτουργούμε τα κουμπιά και τις λειτουργίες ενός dj software σε μία εξωτερική επιφάνεια εργασίας. Ο συγχρονισμός γίνεται μέσω midi και είναι ακαριαίος. Αντίθετα με το παραπάνω, δεν υπάρχει ενσωματωμένη κάρτα ήχου οπότε για να έχουμε ακουστικά απαιτείται η χρήση εξωτερικής κάρτας ήχου.

 

Κάρτες Ήχου: Η κάρτα ήχου παίζει σημαντικό ρόλο σε ένα dj set. Όσο πιο χαμηλή ταχύτητα latency έχει τόσο πιο γρήγορη και άμεση θα είναι η επικοινωνία του dj software με τον ήχο που θα ακούγεται στο master. Η κάρτα ήχου χρησιμοποιείτε συνήθως με ένα midi controller χωρίς κάρτα ήχου (χρειαζόμαστε μία κάρτα ήχου με 4 εξόδους mono ή 2 stereo), σε ένα σύστημα DVS (χρειαζόμαστε 4 εισόδους / εξόδους mono ή 2 εισόδους / εξόδους stereo και πάνω). Εάν σε ένα midi controller με ενσωματωμένη κάρτα ήχου δεν μας αρέσει ο ήχος και θέλουμε κάτι παραπάνω τότε επιλέγουμε μια κάρτα ήχου με 4 εξόδους mono ή 2 stereo.

 

DJ mixers: DJ Μίκτες της Pioneer, Numark, Reloop. DJ Μίκτες από δύο έως δέκα κανάλια για επαγγελματική χρήση ή ερασιτεχνική για μίξη από CD Player ή MP3 Player.

Ο μίκτης DJ είναι απαραίτητος για την μίξη μεταξύ των πηγών ήχου όπως cd-player, mp3 players, πικάπ και dj midi controllers. Ο μίκτης εκτός από την μιξη και επιλογή των εισόδων που επιθυμούμε να αναπάραγουμε, παρέχει προενίσχυση στο σήμα για την οδήγηση απευθείας σε τελικό ενισχυτή. Οι μίκτες διαχειρίζονται όλες τις πηγές που χρειάζεται ένας DJ. Για απλή αναπαραγωγή από laptop προτείνεται να συνδεθεί σε ένα απλό μίκτη και μετά στον ενισχυτή.  

 

Πικαπ: Πικάπ μεγάλη γκάμα προϊόντων για τους λάτρεις του βυνιλίου όπου μπορείτε να βρείτε κεφαλές, βελόνες, καθαριστικά, αξεσουάρ και τσόχες για το πικάπ σας.

Δύο βασικές κατηγορίες διακρίνουν τα πικάπ. Πικάπ άμεσης εκκίνησης και πικάπ κίνησης μέσω ιμάντα. Τα άμεσης εκκίνησης έχουν το μοτέρ ακριβώς κάτω από το πλατό για μετάδοση της κίνησης με αποτέλεσμα μεγαλύτερη ροπή και γρήγορη εκκίνηση. Στα πικάπ με ιμάντα η κίνηση στο πλατώ μεταδίδεται από το μοτέρ στο πλατό με ιμάντα με αποτέλεσμα η ταχύτητα εκκίνησης να μην είναι γρήγορη. Για χρήση DJ & scratch προτείνεται πικάπ άμεσης εκκίνησης. Για απλή ακρόαση - ψηφιοποίηση δίσκων προτείνεται πικάπ με ιμάντα καθώς δεν χρειάζεται άμεση εκκίνηση.

CD-players: DJ CD-Player για προσωπική χρήση ή επαγγελματική. DJ CD-Players που μπορούν να αναπαράγουν αρχεία μουσικής από USB sticks, HD σκληρούς δίσκους & CDs. Επιλέξτε MP3 + audio cd-player από μία μεγάλη γκάμα σε μοντέλα και τιμές. Σε αυτή την κατηγορία θα βρείτε διπλά ή μονά cd-player 19", που μπορούν να τοποθετηθούν σε rack 19", και μονά top-load cd-player.

DJ synchronization timecode systems ή αλλιώς DVS: Σύστημα που χρησιμοποιεί τα κλασσικά audio cd-players ή πικάπ για την αναπαραγωγή ψηφιακών αρχείων (mp3, wav κλπ). Το σύστημα αυτό απαιτεί εκτός από το pc ή mac, ένα πακέτο digital vinyl system που θα περιλαμβάνει timecode cd / βινύλια, κάρτα ήχου, καλώδια, software και φυσικά έναν μίκτη μαζί με τα cd-players ή πικάπ. Τα ακουστικά συνδέονται στον μίκτη και έχουμε από εκεί προάκουσμα και έξοδο master. Διαβάστε περισσότερα σχετικά με το DJ synchronization timecode systems ή DVS στο τεχνικό άρθρο του DJSHOP.

 

Ηχητική κάλυψη και ηχοσύστημα.

 

Στην συνέχεια, αφού έχετε το Djset αυτό που θα χρειαστείτε είναι ένας ενισχυτής και ηχεία για να ακούσετε δυνατά την μουσική σας χωρίς να κάψετε τα αγαπημένα σας ηχεία hi-fi ή και την ενεργοποίηση προστασίας υπερθέρμανσης του οικιακού ενισχυτή. Αγοράστε οικονομικά πακέτα με ηχεία και ενισχυτή ή ξεχωριστά εάν ήδη διαθέτεται μία από τις δύο συσκευές (ηχεία ή ενισχυτή).

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ηχείων τα αυτοενισχυόμενα-ενεργά και τα παθητικά. Τα αυτοενισχυόμενα έχουν εσωτερικά τον ενισχυτή για την οδήγηση των μεγαφώνων ενώ τα παθητικά χρειάζονται εξωτερικό ενισχυτή. Τα διαμετρήματα συνήθως είναι από 3’’ μέχρι 15’’. Όσο μικραίνει η διάμετρος και ο όγκος της καμπίνας τόσο λιγότερο μπάσο αποδίδουν. Τις  περισσότερες πωλήσεις έχουν τα 15’’ ηχεία λόγο της πληρότητας του φάσματος τους χωρίς την απαραίτητη χρήση sub για μικρές εφαρμογές.

 

Τι να επιλέξω? Τι προτείνετε για την χρήση που θέλω?
Εάν είστε mobile DJ δείτε τα σετ με ενισχυτή «πακέτα ήχου». Εάν υπάρχει ενισχυτής επιλέξτε ηχεία 12” - 15”
Ηχεία μόνιμων κ φορητών εγκαταστάσεων full range (πλήρους φάσματος). Επαγγελματική χρήση DJ δεξιώσεις πάρτι εκδηλώσεις Live Συναυλίες Installation club επιλέξτε ηχεία 12” - 15”.
Installation café Installation bar χαμηλή background μουσική. Ηχεία μικρών διαστάσεων μόνιμων εγκαταστάσεων για μπαρ καφε home-cinema.
Εάν θέλετε κάτι οικονομικό για να κάνετε πάρτι δείτε τα πακέτα ήχου για parties. Xρήση για πάρτι οικονομικά 1-2 πάρτι χωρίς να καίτε τα  hifi σας. 

 

Φωτισμός - ειδικά εφέ!

 

Η επιτυχία μίας βραδιάς πάρτι ή δεξίωσης έχει πολύ μεγάλη σημασία από την δημιουργία ατμόσφαιρας. Αυτό μπορεί αντίστοιχα να επιτευχθεί με τον ανάλογο φωτισμό και τα εφέ. Μπορείτε να δείτε τα περισσότερα φωτιστικά εφέ σε βίντεο και να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει καλύτερα. Υπάρχει μεγάλη ποικιλία από φωτιστικά με αργά έως και γρήγορα εφέ, νευρικά και δυναμικά. Να θυμάστε πάντοτε ότι οι δέσμες και το 100% του εφέ των φωτιστικών επιτυγχάνεται με καπνό ή ομίχλη στο χώρο.

Αγοράστε τώρα νέα φωτιστικά με νέα τεχνολογία LED. LEDs μία πηγή φωτός με πολύ χαμηλή παραγόμενη θερμοκρασία!

Πλεονεκτήματα χρήσης τεχνολογίας LED.

Η θερμοκρασία που παράγουν είναι πάρα πολύ χαμηλή σε σχέση με την παραγόμενη φωτεινότητα. Συνεπώς πολύ μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της συσκευής λόγω της χαμηλής θερμοκρασίας και χωρίς κανένα κίνδυνο εγκαύματος από τον χρήστη-χειριστή. Μειώνουν αισθητά την παραγωγή calories συμβάλλοντας έτσι αρνητικά στο φαινόμενο θερμοκηπίου του πλανήτη μας. LEDs οικονομία ενέργειας. Ο πράσινος φωτισμός.

Ανανεώστε όλα σας τα φωτιστικά εφέ και σποτ με φωτιστικά νέας τεχνολογίας led. Είναι το μέλλον στον φωτισμό και είναι φιλικό προς το περιβάλλον. Δεν υπάρχουν λάμπες να αλλάξετε, να ανακυκλώσετε και δεν σας αφήνουν χωρίς φως στο μέσο της βραδιάς. Οικονομία ενέργειας και καλύτερη ευκρίνεια των χρωμάτων. Η εγκατάσταση σας θερμαίνεται λιγότερο το show ή ο φωτισμός σας είναι πιο ωραίος, πιο ξεχωριστός, πιο ιδιαίτερος εξοικονομώντας ενέργεια και χρήματα προστατεύοντας έτσι το περιβάλλον!

NEA Φωτιστικά εφέ LED & Ρομποτικά LED πολλαπλών ακτίνων και διαφόρων σχεδίων...

Για να κάνετε την διαφορά στο πάρτυ σας χρησιμοποιήστε Ρομποτικά καθρέπτη (scanners) απλού η κυλινδρικού καθρέπτη και προβολείς αλλαγής χρωμάτων (colour changers)  τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Συνδυάστε τα και με κονσόλες για τον απολύτο έλεγχο των λειτουργιών τους. Δείτε εδώ έτοιμα πακέτα φωτισμού και ρομποτικά. Ένα tip που μπορείτε να εφαρμόσετε είναι η λειτουργία master/slave, δηλαδή να συγχρονίσετε δύο ρομποτικά χωρίς την χρήση κονσόλας συνδέοντας τα απλά μεταξύ τους και με την ανάλογη ρύθμιση έχετε ίδιες κινήσεις, ίδια σχέδια και ίδιο χρωματισμό! Ιδανικό ρομποτικό με ασύρματο χειριστήριο επιλογής λειτουργιών είναι το LED CLUBSCAN με το RF-8 wireless transmitter.

 

 

 


Ρομποτικά καθρέπτη (scanners) απλού η κυλινδρικού καθρέπτη και προβολείς αλλαγής χρωμάτων (colour changers)  τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Συνδυάστε τα και με κονσόλες για τον απολύτο έλεγχο των λειτουργιών τους. Ένα tip που μπορείτε να εφαρμόσετε είναι η λειτουργία master/slave, δηλαδή να συγχρονίσετε δύο ρομποτικά χωρίς την χρήση κονσόλας συνδέοντας τα απλά μεταξύ τους και με την ανάλογη ρύθμιση έχετε ίδιες κινήσεις, ίδια σχέδια και ίδιο χρωματισμό!

 

 

Στρόμπο, διαχρονικό εφέ με εντυπωσιακές εναλλαγές έντονων λάμψεων...

 

 

 

UV-light κοινός λεγόμενο black-light. Φωτισμός σε UV ακτινοβολίες με έντονο διαχωρισμό στο άσπρο χρώμα των ρούχων και αντικειμένων...

 

 

Laser το απόλυτο μοναδικό, εντυπωσιακό, ξεχωριστό εφέ σε συνδυασμό πάντοτε με καπνό!!! Υπάρχουν δύο τύποι συσκευών laser. Grating είναι οι συσκευές που αποτυπώνουν πολλάπλές μικρές δέσμες dots laser με scanner σαρωτή οι οποίες αποτυπώνουν σχέδια επίπεδα γωνίες κλπ. Ιδανικός συνδυασμός δύο ρομποτικά, ένα laser και μία μηχανή καπνού δημιουργούν μία μοναδική ατμόσφαιρα! 

 

 

Τι είναι το Laser dot grating ή λειζερ με scanner?


Τα lazer  εφέ διακρίνονται σε δύο κατηγορίες εφέ grating και τα κλασσικά με σαρωτή scanner ή ακόμα και ο συνδυασμός και των δύο.
Ο σαρωτής (scanner) είναι το πιο σημαντικό εξάρτημα. Η λειτουργία του στηρίζετε σε δύο καθρέπτες που ανακλούν ανά γωνία Χ Υ την δέσμη laser σε μεγάλη ταχύτητα με αποτέλεσμα την παραγωγή γεωμετρικών σχεδίων και απεικονίσεων.  Όσο μεγαλύτερη είναι η ταχύτητα σάρωσης τότε τόσο καλύτερο αποτέλεσμα γραφικών έχουμε. Αυτό μετριέται σε pps. Σαρωτές πάνω από 10Κpps ή 10000pps μπορούν να αποτυπώσουν καλύτερα περίπλοκα γραφικά και λεκτικά κείμενα. Προτείνεται πάνω από 20Κpps ή 20000pps για το μικρότερο τρεμοσβησμα (flickering) του γραφικού.
Το  grating ή (diffraction grating) είναι ένα ειδικά επεξεργασμένο φίλτρο το οποίο διαθλά σε πολλαπλές δέσμες την ακτίνα της διόδου. Δίνοντας κίνηση στο φίλτρο ή φίλτρα grating ανάλογα την συσκευή μπορεί να αποτυπώσει πολλαπλά σχέδια και κίνηση στις ακτίνες. Είναι πολύ εντυπωσιακό και μία συσκευή μπορεί να γεμίσει με πολυάριθμες ακτίνες όλο τον χώρο.
Ανακαλύψτε την μεγάλη μας γκάμα από οικονομικά για πάρτυ και προσωπική χρήση έως και επαγγελματικά για μοναδικά laser shows.
Εάν σας ενδιαφέρει laser για να προβολή κειμένων λογοτύπων και γραφικών τότε επιλέξτε laser με διασύνδεση ILDA και το λογισμικό Phoenix live ή Pangolin quick show για εύκολο χειρισμό από το γραφικό περιβάλλον του υπολογιστή σας.

 

 

 

 

 

 


Decoration! Μπορείτε επίσης να αγοράσετε φωτιστικά για ντεκόρ του χώρου. Best seller είναι το M-QUASAR, το LED WATERWAVE (εφέ νερού), όπου μπορούν να χρωματίσουν ταβάνια, κτίρια, εισόδους, τοίχους ενώ το LED ROTOGOBO προβάλει το δικό σας σχέδιο/λογότυπο, εντυπωσιάζοντας / καλωσορίζοντας τους καλεσμένους σας. Στο LED Rotogobo μπορείτε τα τοποθετήσετε σχέδια, λέξεις, λογότυπα, ακόμα και φωτογραφίες εκτυπωμένα σε συγκεκριμένη διάσταση σε ειδική ζελατίνα και να τα προβάλετε σε κάποια επιφάνεια όπως πχ. πάτωμα, τοίχο ή οροφή. 
 
 
 

Νέα οικονομικά laser grating πολλαπλών δεσμών με διάφορους συνδυασμούς διόδων και σχεδίων!

 

 

Τα υπάρχοντα φωτιστικά σπιτιού μπορούν να χρωματιστούν καλύπτοντας τα με ειδικές ζελατίνες-φίλτρα χρωματισμού σε διάφορα χρώματα. Αντέχουν σε πολύ μεγάλες θερμοκρασίες και έιναι κατάλληλες για τοποθέτηση μπροστά σε φωτιστικά σώματα λάμπες κλπ.

Για μία ακόμη πιο ξεχωριστή πινελιά στο χώρο σας μπορείτε να προσθέσετε και μπάλες καθρέπτου οι οποίες σε συνδυασμό με προβολέα καλύπτουν με αναρίθμητες αντανακλόμενες ακτίνες. Ένα tip που σας προτείνουμε ακόμη είναι να την συνδυάσετε με laser για ακόμη πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα! Εναλλακτικά υπάρχει το SUPER SOLAR RGB που προβάλει πολλές ακτίνες στον χώρο όπως μία ντισκομπάλα.

 

Προβολείς Led για τον φωτισμό του χώρου σας. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί προαιρετικά κονσόλα ελέγχου DMX-512 για την δημιουργία ποικίλων προγραμμάτων. Ένα μικρό οικονομικό χειριστήριο είναι της Contest PARPILOT για τον έλεγχο των spot με την μουσική αυτόνομα ή σταθερό χρώμα. Λειτουργεί μόνο με τα LED PAR της CONTEST.

 

Και... Για να εντυπωσιάσετε ακόμη περισσότερο σας προτείνουμε μερικά special effects που θα κάνουν ακόμα πιο ξεχωριστό το πάρτυ σας όπως μηχανές χιονιού, καπνού, μπουρμπουλήθρες κλπ. Αν κάνετε πάρτυ που κρατάνε μέχρι το πρωί, τότε σίγουρα δεν θα σας φτάνει το προσιτό MAGICIAN (σπρέι καπνού), τότε θα πρέπει να σας αναλάβει η FX-700, η μικρότερη μηχανή καπνού της γκάμας των ειδικών εφέ, αλλά μπορεί να καλύψει άνετα ένα χώρο 80 - 100 τετραγωνικών.

Μαζί με καπνό, εκτός από τα εφέ laser, ντισκομπάλες ή προβολείς, μπορείτε να συνδυάσετε και το νέο εξαιρετικά επιτυχημένο εφέ 3 σε 1, το INVADER της JB-Systems. Το Invader συνδυάζει εφέ multiflower, δίχρωμο granting laser (πράσινο και κόκκινο) και λευκά LED με λειτουργία strobe και εφέ τύπου matrix. Στην περίπτωση που δεν θέλετε να 'γεμίσετε' τον χώρο σας με μηχανήματα, το Invader σ'αυτή τη περίπτωση θα αποτελέσει μία καλη επένδυση για τα πάρτι σας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.djshop.gr

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ

ΡΗΤΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΟΥ Η ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ, ΟΠΩΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΜΠΕΡΙΕΧΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ, Η ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ Ή Η ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΥΛΙΚΟ ΦΟΡΕΑ, ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΤΡΟΠΟ (ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ, ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ, ΜΕ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΕ ΣΚΛΗΡΟ ΔΙΣΚΟ, ΜΕ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΕΑΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ Η ΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ) ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΑΛΛΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ (INTERNET Ή INTRANET) ΚΑΙ Η ΕΜΠΟΡΙΑ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΤΟΠΟ ΧΩΡΙΣ ΓΡΑΠΤΗ ΑΔΕΙΑ ΤΟΥ DJSHOP.GR. ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥΣ ΣΚΟΠΟΥΣ.

Copyright © djshop.gr All rights reserved