Numark Mixtrack Pro 2 Review & Video

Το Mixtrack Pro 2, της Numark, πρόκειται για την ανανεωμένη έκδοση, πιο σωστά, τον αντικαταστάτη , του σπουδαίου Mixtrack Pro, ενός ολοκληρωμένου DJ συστήματος με ιδιαίτερα μεγάλο κοινό στο Djing χώρο, παγκοσμίως.


Mixtrack Pro 2 - Σύντομη περιγραφή


Το Mixtrack Pro, μπήκε στην αγορά πριν 3 χρόνια και μέχρι πρόσφατα παρέμεινε πολύ ψηλά στη λίστα επιλογών midi controllers, ειδικά για τους αρχάριους DJs, λόγω τιμής αλλά και ευχρηστίας. Το Numark Mixtrack Pro 2, κινείται στο ίδιο μοτίβο με τον προκάτοχό του, δίνοντας τη δυνατότητα μίξης, επεξεργασίας, looping, προσθήκης effects αλλά και σύνδεσης μικρόφωνου - ακουστικών μέσω της ενσωματωμένης κάρτας ήχου.


Το Mixtrack Pro 2 είναι ένα DJ midi controller με ενσωματωμένη κάρτα ήχου 4ων καναλιών, κατάλληλο για τον εύκολο έλεγχο και χειρισμό προγραμμάτων DJ, όπως Traktor Pro, Virtual DJ κλπ (δεν περιλαμβάνονται) ενώ συνεργάζεται και συνοδεύεται με το SERATO DJ INTRO, ένα software ιδανικό για μίξεις είτε χρησιμοποιείτε Mac ή PC.


Πρώτες εντυπώσεις & στήσιμο από το νέο Mixtrack Pro 2


Ανοίγοντας το κουτί ενός καινούργιου Mixtrack Pro 2, βρίσκεις το ίδιο το Mixtrack Pro 2, φυσικά, μερικούς μικρούς οδηγούς χρήσης και ένα καλώδιο USB, για την σύνδεση μες τον υπολογιστή. Μην περιμένεις για κάποιο υλικό software, αυτό θα πρέπει να το κατεβάσεις μόνος σου. Ωστόσο, η διαδικασία είναι εύκολη κι απλή. Μόλις κατεβάσεις και εγκαταστήσεις το το λογισμικό όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσουν. Πρέπει να παραδεχτώ ότι ίσως είναι η πιο απλή διαδικασία εκεί έξω!

 


Παρατηρώντας το, διαπιστώνω ότι μου αρέσει το design και η εμφάνισή του, περισσότερο από την προηγούμενη έκδοση. Η μαύρη ματ επιφάνεια και η μεταλλική βαφή στο σε κάνει να αισθάνεσαι ότι στοιχίζει παραπάνω απ’ ότι στην πραγματικότητα. Είναι πιο λεπτό από το Mixtrack Pro και ελαφρύ. Ωστόσο, θα πρότεινα μεγάλη προσοχή κατά την μεταφορά του. Λόγω του μεγέθους του, δεν θα δυσκολευτείς να βρεις την κατάλληλη τσάντα μεταφοράς, σίγουρα θα την χρειαστείς. Ένα άλλο σημείο είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο καλώδιο για την τροφοδοσία του, επομένως θα πρέπει να είναι μονίμως συνδεδεμένο με κάποιον υπολογιστή.

 


Το βασικό setup του Mixtrack Pro 2 παραμένει σχεδόν ίδιο. Ακόμα και το ποτενσιόμετρο του master που πιστεύαμε ότι θα άλλαζε θέση στην νέα έκδοση, παραμένει στο κέντρο μεταξύ των δύο καναλιών. Η προσθήκη των 8 drum pads στο κάθε κανάλι δημιουργούν ένα σύνολο, ικανό να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις των DJs. Να σημειώσουμε ότι η Numark στο site της διαθέτει mappings για τα προγράμματα Virtual Dj Pro Full και Traktor Pro 2.


Κάτι που πρόσεξα και δεν μπορώ να πω ότι με ενθουσίασε ήταν ότι η έξοδος των ακουστικών και η είσοδος μικροφώνου βρίσκονται στη δεξιά πλευρά της μονάδας, κάτι που δεν συνηθίζεται (συνήθως είναι στο μπροστινό μέρος).


Mixtrack Pro 2 - 16 φωτιζόμενα pads – Μας αρέσει


Φαίνεται ότι τα 16 φωτιζόμενα drum pads δίνουν νέο αέρα στο Mixtrack Pro 2! Είναι εντυπωσιακά και με την πρώτη ματιά σε παραπέμπουν σε ακριβά μηχανήματα, άλλου επιπέδου, αλλά ας μη γελιόμαστε. Τα νέα pads κάνουν την βασική δουλειά αλλά όχι και κάτι παραπάνω , καθώς δεν είναι τα γνωστά δυναμικά ευαίσθητα drum pads. Βέβαια, είμαι απόλυτα ικανοποιημένος για την λειτουργία τους και, μετά την συνεργασία της Numark με την AKAI, μπορώ να πω ότι δίνουν την αίσθηση αλλά και πράγματι λειτουργούν πιο επαγγελματικά.

 


Mixtrack Pro 2 - Ρόδες Jog wheels


Η απόδοση των jog wheels μπορούμε να πούμε πως συνολικά είναι καλύτερη από αυτή του Mixtrack Pro, με καλύτερη ποιότητα κύλισης της ρόδας, και νέα αντιολισθητική επιφάνεια για καλύτερο κράτημα στο scratching και back-cueing.

 


Mixtrack Pro 2 - Γιατί να πάρω αυτό και όχι κάτι άλλο;


Στην κατηγορία τιμής 200€ και κάτι, δεν υπάρχει αντίστοιχο dj midi controller με 8 drum pads στο κάθε κανάλι. Τα 16 φωτιζόμενα drum pads χρησιμοποιούνται για loop mode, sample mode και hot cue mode.

 


Τι αρνητικά έχει; Δεν είναι όλα τέλεια!


Μπορώ να πω ότι το κουμπί master που βρίσκεται στην μέση μεταξύ των δύο καναλιών δεν μπαίνει στα υπέρ του Mixtrack Pro 2. Το ίδιο και η έλλειψη κουμπιού gain, αλλά μικρό το κακό, καθώς πλέον τα προγράμματα Dj ρυθμίζουν την ένταση αυτή αυτόματα. Όπως είπαμε, η έξοδος των ακουστικών στο πλάι είναι λίγο δυσλειτουργική, ειδικά για αυτούς που εργάζονται σε περιορισμένο χώρο, ενώ το πρόγραμμα που διαθέτει δεν είναι και στις πρώτες επιλογές από τους DJs στην Ελλάδα. Τέλος, η Numark δεν συνοδεύει το Mixtrack Pro 2 από δικούς της οδηγούς ASIO. Έτσι εάν για παράδειγμα κάποιος Dj στο VIRTUAL DJ PRO FULL θέλει να λειτουργήσει την Mixtrack pro 2 με ASIO, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τους universal οδηγούς ASIO4ALL, που δεν είναι και ότι καλύτερο.

 


Συμπεράσματα


Λένε ότι το νέο μοντέλο πρέπει να είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση του νέου dj midi controller της Numark Mixtrack Pro 2. Σήμερα, το Mixtrack Pro 2 έρχεται ανανεωμένο και αναβαθμισμένο αφού το φινίρισμα και η ποιότητα κατασκευής του θα μπορούσαμε να πούμε ότι έχει ανέβει επίπεδο. Η ποιότητα ήχου σε σχέση με το Mixtrack Pro έχει αναβαθμιστεί όπως και η ποιότητα στις ρόδες Jog wheels, οι οποίες έχουν πολύ καλύτερη ανταπόκριση.

 


Χαρακτηριστικά:
• Συμβατό με το λειτουργικό Windows 8.
• Έξοδος ακουστικών και έξοδος μίξης master
• Είσοδος μικροφώνου
• Μεγάλες ρόδες με ευαισθησία αφής για τον ακριβή έλεγχο λειτουργιών καθώς και scratching
• Διαθέτει 2 τμήματα deck και ένα ολοκληρωμένο τμήμα μίκτη με ποτενσιόμετρα έντασης 3 band eq και 16 backlit rubber drum pads with Loop Mode, Sample Mode, and Hot Cue Mode
• Φωτιζόμενα κουμπιά
• Το MIXTRACK PRO II συνδέεται με το pc/mac μέσω usb
• Δεν απαιτείται η εγκατάσταση οδηγών
• Έξοδος ακουστικών σε JACK6,35 & MINI JACK 3,5
• Έξοδοι σήματος σε RCA
• Είσοδος μικροφώνου σε JACK6,35
• Στην συσκευασία περιλαμβάνονται: numark mixtrack pro II, καλώδιο USB, quick start guide (ENG)
• Τροφοδοσία: USB powered
• Διαστάσεις: 465 x 264 x 51
• Βάρος: 2,08Kg


Αγόρασέ το Numark Mixtrack Pro 2 τώρα από το DJ Shop