Contest – Cyclone – 80: κινούμενη κεφαλή με basic + 1 χαρακτηριστικά ασυναγώνιστης φωτεινότητας

Η Cyclone-80 είναι μία κινούμενη κεφαλή που ανήκει στην πρόσφατα δημιουργημένη οικογένεια της Γαλλικής Contest, τη Le Club. Η σειρά Le Club περιλαμβάνει φωτιστικά ειδικά σχεδιασμένα για την χρήση σε Clubs. Έχουν τα βασικά χαρακτηριστικά, για εύκολο προγραμματισμό, βασίζονται σε πηγή φωτός LED ισχυρής φωτεινότητας και έχουν μικρό βάρος/όγκο. Η Cyclone είναι η ισχυρότερη κεφαλή LED που το djshop.gr έχει φιλοξενήσει μέχρι και σήμερα!


Η Cyclone-80 έχει άριστη σχέση ποιότητας κατασκευής / προβολής και τιμής. Διαθέτει τα βασικά χαρακτηριστικά που έχουν τα οικονομικότερα ρομποτικά, δηλαδή έναν δίσκο με 8 χρώματα και έναν με 6 σταθερά σχέδια (με δυνατότητα gobo shake) + 1 μειωτή δέσμης για εφέ τύπου beam, plus ένα περιστρεφόμενο, indexed τριπλό πρίσμα.

 

 

Η Cyclone-80, διαθέτει έναν αρκετά μεγάλο υψηλής ποιότητας φακό εστίασης. Στην φωτογραφία διακρύνεται και το τριπλό περιστρεφόμενο πρίσμα.

 Contest Cyclone-80: Οι δίσκοι σχεδίων και χρωμάτων.


Η φωτιστική ισχύς της κεφαλής είναι ανάλογη με αυτή κεφαλής που χρησιμοποιεί λυχνία υψηλής πίεσης, τύπου MSD-250 με θερμοκρασία χρώματος άνω των 8000 Kelvin. Η Cyclone-80 χρησιμοποιεί βέβαια μικρότερο άνοιγμα δέσμης (15 μοίρες) σε σχέση με αυτό των ρομποτικών με λυχνία υψηλής πίεσης, όπου συνήθως είναι από 16° και πάνω. Αυτό της δίνει το πλεονέκτημα της μικρής απώλειας φωτεινότητας σε μεγάλες αποστάσεις. Επίσης, την καθιστά ιδανική για χρήση σε χώρους με μεγάλου ύψους οροφή. Το άνοιγμα της δέσμης της είναι ιδανικό από τα τέσσερα μέτρα και πάνω, τα σχέδια θα γράφουν καλύτερα στο χώρο.

 


Μέτρηση της φωτεινότητας της κεφαλής. 1462 lux στα 5 μέτρα.

 

Στα δύο μέτρα, η φωτεινότητα της Cyclone-80 φθάνει τα 14.000 lux.

 

Η Cyclone-80 της Contest, όπως φαίνεται στην έκθεση του djshop.gr

 

Το οπτικό σύστημα αποτελείται από τρεις φακούς. Ο πρόσθιος, εντυπωσιακά μεγάλος φακός, χρησιμοποιείται εκτός από την προβολή και για την χειροκίνητη ρύθμιση της εστίασης της δέσμης (focus). Η προβολή είναι καθαρή, ενώ το φως κατανέμεται ομοιόμορφα στην δέσμη, χωρίς σκιές ή αλλοιώσεις.

 

Ηλεκτρονική πλακέτα στο εσωτερικό της κεφαλής.


Παρόλο που σε ένα club ο θόρυβος στα μηχανήματα δεν έχει τόση σημασία, η λειτουργία της είναι σχεδόν αθόρυβη και αυτό οφείλεται και στα υψηλής ποιότητας ηλεκτρονικά της και τους τριφασικούς, βηματικούς κινητήρες. Η ποιότητα του σασί είναι η ίδια που συναντάμε σε όλη την γκάμα των ρομποτικών της Contest, στιβαρή κατασκευή, με νοικοκυρεμένες και υψηλής αντοχής στις καταπονήσεις καλωδιώσεις. Οι βάσεις των ρομποτικών της σειράς Le Club είναι μικρές, λόγω του ότι χρησιμοποιούν ηλεκτρονικά και αυτόματα προσαρμοζόμενα στην τάση του δικτύου τροφοδοτικά (σε αντίθεση με τους ογκώδης μετασχηματιστές) και έχουν τοποθετημένο τον κινητήρα του Pan (οριζόντια κίνηση) πάνω στο yoke της κεφαλής, εξοικονομώντας έτσι κι άλλο χώρο στη βάση. Το βάρος της, δεν ξεπερνά τα 8 κιλά!

 

Το εσωτερικό της κεφαλής. Διακρίνονται οι δίσκοι σχεδίων, χρωμάτων καθώς και το module του πρίσματος.


Η Cyclone-80, είναι ιδανική για όσους δεν θέλουν να μπλέξουν με το ‘πολύπλοκο’ κομμάτι του προγραμματισμού. Μπορεί να ελεγχθεί εύκολα με μία κονσόλα του τύπου Pilot-192PRO, αφού καταλαμβάνει maximum 15 κανάλια από το DMX Universe, ενώ προσφέρει έτοιμα macros για την κίνηση με ρυθμιζόμενη ταχύτητα. Τα λεγόμενα macros, είναι στην ουσία έτοιμα μοτίβα κίνησης τα οποία είναι αποθηκευμένα στην κεφαλή και ανακαλούνται μέσω ενός καναλιού DMX512 από την κονσόλα. Ένα δεύτερο κανάλι επίσης χρησιμοποιείται για την ρύθμιση της ταχύτητας της κίνησης.

  Στο showroom του djshop.gr: Προβολή με και χωρίς τον μειωτή δέσμης


Η πηγή φωτός LED, προσφέρει γραμμικό dimming 0 – 100%, ενώ στο κανάλι του shutter διαθέσιμη είναι η λειτουργία υψηλής συχνότητας εφέ strobe, τυχαίο strobe με ρυθμιζόμενη ταχύτητα και εφέ παλμού.

 

 

Δύο Clyclonες – 80 στο showroom του djshop.gr


Όλη η γκάμα της Contest, η Le Club, περιλαμβάνει macros στα φωτιστικά της. Για εξαιρετικά απλή χρήση, δίνει την δυνατότητα ελέγχου μόνο μέσω ενός καναλιού DMX. Η Cyclone-80 είναι ιδανική ακόμα και για μεγάλα Clubs, όπου δίνεται βάση περισσότερο στη δημιουργία δυναμικών εφέ γρήγορης κίνησης, strobing και αλλαγή χρωμάτων. Είναι σίγουρο ότι η φωτεινότητά της θα σας εντυπωσιάσει!


Τεχνικά Χαρακτηριστικά:
 Πηγή φωτός LED ισχύος 80 Watt, 50.000 ωρών ζωής.
 8 Χρώματα + λευκό.
 6 σχέδια σταθερά, 1 μειωτής δέσμης + κενός κύκλος.
 Ένα τριπλό, περιστρεφόμενο πρίσμα με δυνατότητα indexing.
 Γραμμικό dimming 0 – 100%, υψηλής συχνότητας συγχρονισμένο και τυχαίο strobe, εφέ παλμών.
 Άνοιγμα δέσμης 15 μοίρες
 Χειροκίνητη εστίαση.
 Έλεγχος μέσω 1 ή 15 καναλιών DMX512.
 Eύρος κίνησης Pan/Tilt: 540°/270°
 Δυνατότητα λειτουργίας με τη μουσική, αυτόματα, master/slave και με το (προαιρετικό) χειριστήριο Easy-2.

 


Δείτε επίσης το demo της Cyclone-80:

Σχετικά Προϊόντα

Εικόνα της CONTEST CYCLONE-80 ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΗ
CYCLONE-80 από την CONTEST, οικονομική κινούμενη κεφαλή βασισμένη σε LED ισχύος 80 Watt. Με 8 χρώματα + λευκό, 7 σταθερά σχέδια + κενό με λειτουργία gobo shake και περιστρεφόμενο τριπλό πρίσμα. Λειτουργεί αυτόματα, με τη μουσική, μέσω DMX και Easy-2.
0 Reviews

  CONTEST CYCLONE-80 ΚΙΝΟΥΜΕΝΗ ΚΕΦΑΛΗ

  SOLD OUT
  DISCONTINUED
  LILYR053
  Μη διαθέσιμο
  -30%
  €651,74
  €933,89